Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın başkanlığında toplanan Edebi Kurul, Çorumlu sanatseverlerin bekledikleri kararı alarak, Çorum Devlet Tiyatrosu’na “Devlet Tiyatroları Çorum Tuncer Cücenoğlu Sahnesi” adının verilmesini kararlaştırdı.

Edebi Kurul, Genel Müdür Karadağlı’nın önerisi doğrultusunda, oyunları en fazla yabancı dile çevrilen ve yurt dışında sahnelenen Türk tiyatro yazarı Tuncer Cücenoğlu’nun adının memleketi Çorum’da yaşatılması görüşünü tartışmasız benimsedi.

Alper Bilan : Uluslararası platformlarda Çorum’u tanıtmaya devam edeceğim Alper Bilan : Uluslararası platformlarda Çorum’u tanıtmaya devam edeceğim

Çorum Devlet Tiyatrosu’na, “Tuncer Cücenoğlu Sahnesi” tabelası, yarın yapılacak bir törenle asılacak.

TUNCER CÜCENOĞLU KIMDIR

Tuncer Cücenoğlu’nun eşi Aygül, oğlu Umut, kızı ise Gamze Cücenoğlu. 10 Nisan 1944 Çorum doğumlu olan Tuncer Cücenoğlu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu. 18 Temmuz 2019 tarihinde, 75 yaşında hayata gözlerini yumarken geride tam 26 tiyatro oyunu bıraktı.

Türkiye’nin, oyunları en fazla yabancı dile çevrilen ve yurt dışında oynanan yazarı olarak, tiyatro tarihine adını yazdırdığı gibi Çorumlu hemşehrilerinin de gururu olan merhum Tuncer Cücenoğlu’nun adını memleketi Çorum’un Devlet Tiyatrosu Salonu’nda yaşatmak, hem Çorumluların, hem de tiyatro camiasının vefa borcuydu.

Kaynak: Odatv.com