Jandarma tarafından yapılan kontrollerde ise  8 tabanca, 6 av tüfeği, 5 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

MUTLULUĞA KURŞUN SIKMA!
Çorum İl Jandarma Komutanlığı, düğünlerde silah atılmaması konusunda vatandaşları bir kez daha uyararak, “mutluluğa kurşun sıkma!” dedi.
Jandarma’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ülkemiz genelinde bayram, düğün, askere uğurlama, spor müsabakası gibi kutlama faaliyetleri sırasında meskûn mahallerde ateşli silah ile havaya ateş edilmesi nedeniyle, yaralama ve ölüm olayları meydana gelmektedir. Eğlence faaliyetleri sırasında kişilerin can güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeninin sağlanması, istenmeyen üzücü olayların yaşanmasının önüne geçilmesi önem arz etmektedir. 

Hafif ticari aracın çarptığı üniversite öğrencisi ağır yaralandı Hafif ticari aracın çarptığı üniversite öğrencisi ağır yaralandı

İZİNSİZ DÜĞÜN VE ETKİNLİKLERE OPERASYON
Bu kapsamda, sorumluluk bölgemizde icra edilen düğün, eğlence, askere uğurlama vb. etkinliklerde resmi ve sivil görevlendirilen ekipler vasıtasıyla sıkı bir şekilde kontrollere devam edilmektedir.
Önleyici tedbirler kapsamında yapılan kontrollerde; 8 tabanca, 6 av tüfeği, 5 kurusıkı tabanca ele geçirilmiş, izinsiz düğün ve eğlence düzenleyenler ile söz konusu etkinliklerde silahla ateş ettiği tespit edilen 41 şahıs hakkında adli ve idari işlemler yapılarak 75.304,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.
İzinsiz etkinlik yapılması ve etkinlikler esnasında ateşli silah kullanıldığının tespit edilmesi halinde Türk Ceza Kanunu'nun 170’inci maddesinde düzenlenen "Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması" ve Kabahatler Kanunu'nun 32’nci maddesinde “Emre Aykırı Davranış” hükmü ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/c ve 66’ncı maddelerine göre gerekli yasal işlem yapılmaktadır.
Vatandaşlarımızın silahla ateş edilmesi olaylarını 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden Jandarma’ya bildirmesi, üzücü olayların önlenmesine büyük katkı sağlayacaktır.”

Kaynak: Yayla Haber