Ege Lobisi adlı internet mecrası, Çorum'un gastronomi alanında fark atan kadim lezzetlerini sütunlarına taşıdı.
Anadolu’nun kadim medeniyetlerinden Çorum’un Gastronomi alanındaki ününün artarak devam ettiği belirtilen haberde, zamanının süper gücü olarak kabul edilen Hitit İmparatorluğuna başkentlik yapan Çorum'un, bu medeniyetin bakisi olan tarih ve kültürden sonra binlerce yıla dayanan gastronomi alanında da son yıllarda atak yapmaya başladığı hatırlatıldı.
Özellikle yerel lezzetlerin yaşatılması konusunda çalışmalar yürütülen Çorum'un ayrıca ulusal düzeyde tanınan lezzetlere katılan özgünlükle de adından bahsettirdiği vurgulandı.
Çorum Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Bizimkiler Restoran İşletmesi Sahibi olan Ekrem Salih Toydemir'in görüşlerine yer verilen haberde, Çorum'un zengin bir mutfa ile yöresel lezzet haritasına sahip olduğu hatırlatılarak, Gaziantep, Hatay ve Maraş'ta olduğu gibi Gastronomi Merkezi kurulması önerisini dile getirildi.

AK Parti Milletvekili Oğuzhan Kaya'dan Çorumlu Çiftçilere 20 Milyon TL Destek Müjdesi AK Parti Milletvekili Oğuzhan Kaya'dan Çorumlu Çiftçilere 20 Milyon TL Destek Müjdesi

Coğrafi işaretin önemine değinen Toydemir, İskilip dolması ve Çorum Baklavası'nın yanı sıra kentin İskilip Dolması, pide, tandır ve dönerine ayrı parantez açtı. Toydemir, Bursa ve Adana'dan Çorum'a döner yemeye gelenlerin olduğunu kaydetti.