Çorum’un lezzetlerini tanıtan Çorum Valiliği, şimdi de Çorum su böreğine dikkati çekti.

Tanıtım yazısında şu bilgiler yer alıyor:

“Çok ince açılmış yufkalar teker teker tuzlu kaynar suda 2-3 dakika pişirilir ve soğuk suda soğuması sağlanır. 4 kat yufka yağlanarak ve parmaklar ile hareket verilerek tepsiye döşenir. Aralarına kavrulmuş kıyma, maydanoz ve karabiber karıştırılarak bolca serpilir. Son yufkanın da üzeri yağlandıktan sonra ocak üzerinde çevrilerek kızartılır.

Çok eski zamanlardan beri düğün ve bayram gibi özel günlerde yapılan Çorum Su Böreği, Çorum’da davet menüsü olarak bilinen çorba, su böreği, et, pilav ve has baklavadan oluşan Çorum Beşlisi içerisinde ara sıcak olarak yer alır.

Çorum su Böreği, Düğün ve bayram gibi günlerin dışında günlük yaşam içerisinde oldukça tercih edilmektedir.”