Tarhana, Çorum'un soğuk kış gecelerinde bir sıcaklık, Ramazan iftarlarında ise bir ana yemek haline geliyor. İşte Çorum usulü tarhana çorbasının öyküsü.

Çorum ve ilçelerinde Ramazan ayında iftar sofralarının ana yemeklerini tarhana oluşturuyor.

Çorum Valiliği, ilimize özgü lezzetleri tanıtmaya devam ederken, şimdi de tarhana çorbasına dikkat çekti.

Tarhana çorbası hakkında şu bilgiler yer alıyor:

Tarhanacorbasi-3

“Tarhana, yapılışı bakımından yöreden yöreye farklılık gösterse de Çorum usulü tarhana çorbası, soğuk kış günlerinde sıcak bir seçenek olarak sofralarınızda yerini alabilir. 

Ana malzemesi yoğurt, un ve tuz olan salçalı ve salçasız olarak hazırlanır. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu çorba, Çorum ve ilçelerinde Ramazan ayında iftar sofralarının ana yemeklerindendir.

Çorum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu böyle yaşandı Çorum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu böyle yaşandı

Çorum Yöremize ait tarhanamızı mutlaka deneyin. Farkı ve lezzeti görecekseniz.”