Vali Dağlı, üniversitelerin yakın zamanda açılacak olması nedeniyle merkezde bulunan KYK yurtlarında incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İlimizde öğrenim görecek üniversite öğrencilerinin hepsinin birer emanet olduğunu belirten Vali Dağlı, onların huzur ve güvenliklerinin sağlanmasının en önemli görevleri arasında olduğu belirtti.

Çorum’daki KYK yurtlarının 4.270 kız ve 2.563 erkek olmak üzere toplamda 6.833 kapasiteyle hizmet verdiğini belirten Dağlı, yerleştirme oranının %100 olduğunu ve yurtlara başvuru yapan tüm öğrencileri yerleştirerek hiçbir öğrencinin açıkta bırakılmadığını kaydetti.

Yurtlarda kalacak öğrencilere bir aile sıcaklığında barınma imkânı sunmak için gereken tüm hazırlıkların yapıldığını belirten Dağlı, il dışından gelecek ve yurtlarda kalacak öğrencilerin kendilerini evlerinde hissedecekleri her türlü ortamın yurtlarda mevcut olduğunu ifade etti.

Vali Dağlı, “Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı KYK yurtlarımız beş yıldızlı otel konforunda öğrencilerimize aile ortamı sunmaktadır. 24 saat sıcak su ve ücretsiz internet ile öğrencilerimiz kendi evindeki konforla eğitim hayatlarına devam etme imkânı bulacaklardır. Öğrencilerimiz için sabah kahvaltısı ve akşam yemeği devletimiz tarafından verilmekte olup, günün her saati güvenli, huzurlu barınmaları sağlanmaktadır. Tüm yurtlarımızda ücretsiz çamaşırhane hizmeti verilmektedir.

Bu hizmetlerin yanı sıra yurtlarımızda, öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını olumlu bir şekilde değerlendirmek, akademik gelişimlerine katkı sağlamak, milli, manevi ve insani değerleri tanımalarına yardımcı olmak amacıyla ” Kredi ve Yurtlar Akademi Faaliyetleri” kapsamında eğitim, sosyal, kültürel, sportif ve gönüllülük faaliyetleri de gerçekleştirilmektedir.

Ayrıca yurtlarımızda psiko-sosyal destek ekibimizle bireysel ve toplu görüşmeler yapılabilmekte olup, yine her yurtta bulunan manevi rehberlerimizle öğrencilerimizin yanında olacağız” dedi.

Çocuklarını okumak üzere ilimize gönderecek olan anne ve babalara da seslenen Vali Dağlı, “Anne ve babalarımızın içleri rahat olsun. Çocukları bizlere emanet. Çocuklarına aile konforunda ve sıcaklığında bir ortam hazırladık. Öğrencilerimizi büyük bir heyecanla ilimize bekliyoruz” dedi.

Çorum Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygulama Okulu, "İletişimin Gücü" Projesi ile Ödül Aldı Çorum Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygulama Okulu, "İletişimin Gücü" Projesi ile Ödül Aldı

Dağlı, kısa bir süre sonra başlayacak olan 2024-2025 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ederek tüm öğrencilere başarılı bir yıl geçirmeleri dileğinde bulundu.