Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygula Okulu tarafından yürütülen  “İletişimin Gücü ve İyi Oluş Atölyeleri” adlı eTwinning projesi Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

Çorumlu Muhammed Hüseyin Kodaz, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Bölge Şampiyonu Çorumlu Muhammed Hüseyin Kodaz, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Bölge Şampiyonu

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili şu bilgiler verildi:

“Türkiye'den 10, Yunanistan'dan 5, İtalya'dan 3, Litvanya'dan 1, İspanya'dan 1 ve Romanya'dan 1 olmak üzere toplam 21 ortağı olan projenin amacı; etkili ve doğru iletişimin önemi konusunda farkındalık yaratmak ve öğrencilerimizin iletişim becerilerini geliştirmektir.

Projede özel öğrencilerimize iletişim yöntemleri öğretildi. Bu doğrultuda iletişim sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar öğretilerek iletişimin gücüne ilişkin farkındalık artırılmış olundu. Sınıf içerisinde yapılan drama etkinliği ile birlikte olumlu ve olumsuz iletişim arasındaki farkın öğrencilerimiz tarafından görmeleri sağlanarak, güçlü bir iletişimin nasıl kurulacağını gösterildi.

Farklı okullardaki öğrencilerle ortak çalışmalar ve toplantılar yaparak öğrencilerimizin sosyalleşmeleri ve iletişimlerini geliştirmeleri sağlandı. Aynı zamanda teknolojiyi etkin ve bilinçli kullanmalarını sağlandı. Ayrıca öğrencilerimiz Web 2.0 araçlarını tanıyıp, kullanmayı da öğrendiler.”