Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 81 ilde "Aile Çalıştayları" düzenliyor. Bu çerçevede Çorum’da da Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde ‘İşimizde Aile, Gücümüz de Aile’ temasıyla bir çalıştay yapıldı.

Çalıştaya; Hitit Üniversitesi, Baro Başkanlığı, Çorum Emniyet Müdürlüğü, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Çorum İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü (Halk Sağlığı), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kadın ve Demokrasi Vakfı, Çorum Yeşilay Şubesi katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Çorum İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada çalıştayla ilgili şu bilgiler verildi:

Emekli Öğretmen İsmail Bilgin vefat etti Emekli Öğretmen İsmail Bilgin vefat etti

“Ülkemizdeki sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde Bakanlığımızın çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerinin derlendiği "Aile Çalıştaylarının" 81 ilde il müdürlüklerimizin koordinasyonunda gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Bu bağlamda, söz konusu çalıştay bağlı kuruluşumuz Çorum Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde kendi belirlediğimiz ‘İşimizde Aile, Gücümüz de Aile’ sloganı temasıyla yapılmıştır.

Yedi ana konu başlığının işlendiği çalıştayda şu konular değerlendirilmiştir:

Aile, Eşitlik ve Adalet: Bu bölümde ailenin güçlendirilmesine ilişkin mevzuat, uygulamalar ve bu konuda geliştirilmesi gereken alanlar tartışılmıştır.

Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah: Bu bölümde ailelerin ekonomik ve sosyal yönden desteklenmeleri amacıyla ailelere yönelik alınabilecek ek tedbirler tartışılmıştır.

Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme: Bu bölümde ailenin hayat boyu gelişim ve öğrenme süreçlerini destekleyerek aile yaşam döngüsünde aileye işlevsellik kazandırılacak ve ailenin ilişkilerini sağlam temeller üzerine kurmalarını sağlayacak unsurlar tartışılmıştır.

Aile, Çevre ve İklim: Bu bölümde aile dostu mekânlar oluşturularak ailelerin uygun yerlerde barınmalarına ve sosyalleşmelerine destek sağlayacak, afet ve acil durumlar için ailelerin bilinç ve farkındalık düzeylerini arttıracak ve ailelerin iklim değişikliği konusunda tedbirli olmalarını sağlayacak hususlar tartışılmıştır.

Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme: Bu bölümde ailenin korunması ve güçlendirilmesinde teknolojinin bilinçli kullanımı ve teknolojik gelişme sürecinin aile lehine kullanımının sağlanmasına yönelik araçların oluşturulması, aile bireylerinin bilinçli medya kullanımına ilişkin kapasitenin artırılması ve aile dostu yapımların teşvik edilmesi tartışılmıştır.

Aile Odaklı Sosyal Hizmetler: Aile odaklı sosyal hizmet uygulamalarında yaşanan sorunlar ve öneriler tartışılmıştır.

Bağımlılıkla Mücadele: İlimizde ilgili kuruluşların bağımlıkla mücadele konusunda yaptığı çalışmaların geliştirilmesi için neler yapılabileceği değerlendirilmiştir.”