Toplantıya Türkiye'den 6, Romanya'dan 3, Çekya’dan 2, İspanya'dan 2, Fransa'dan 2 ve Yunanistan'dan 2 olmak üzere toplam 17 öğretmen katıldı. Proje toplantısı 27 Haziran ve 01 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Toplantının temel amacı, katılımcıların Su ve Sanitasyon Güvenlik Planları hakkındaki bilgilerini artırmaktı. Su sorunlarıyla ilgili topluluk eğitim stratejileri geliştirme ve teşvik etmeye yönelik program içeriğine uygun olarak öğretmenler, çalışmalar yaptı. Bu amaçlara ulaşmak için katılımcılar, yerel düzeyde su konularına ilişkin eğitimlerden yararlandılar. Hitit Üniversitesi'nden ve Çorum Belediyesinden eğitmenler, katılımcıların su konularındaki gelişimlerine destek verdi ve rehberlik etti.
Toplantıda ayrıca, eko mesajların iletilmesi çalışmalarıyla öğretmenlerin öğrencilerini yaşlarına özgü sorumlu davranış sergilemeleri için somut yollar konusunda eğitmesi, su kaynaklarını koruma bilinci ve sorumluluğu vermesi gibi konular gündeme getirildi. Toplantı ortaklara soru sorma ve varsayımları netleştirme fırsatı verdi, mevcut ve olası sorunları belirlemelerine yardımcı oldu.
Bu amaçlar doğrultusunda programda çeşitli etkinliklere ve kültürel gezilere de yer verildi. Bu çerçevede programın ilk günü sabahı, Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümü akademisyenlerinden Dr. Gamze Nur Müjdeci, Mehmetçik Anadolu Lisesi konferans salonunda “Atık Gıda Oluşumunun Su İsrafına Etkisi” konulu konferans verdi.
İlk günün öğleden sonra programında yer alan ağaç dikme etkinliği yağış nedeni ile gerçekleştirilemedi.
Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, misafirleri Veli Paşa Konağı’nda ağırladı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın misafirlerle tek tek ilgilendi ve misafirlere hediyeler verdi. Akşam yemeği Veli Paşa Konağı’nda yenildi ve Belediye tarafından Çorum’un yerel lezzeti İskilip dolması misafirlere ikram edildi.
Programın ikinci günü misafirler, Çorum Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı Temiz Su ve Atık Su Arıtma Tesislerini (OSB VE Karaca) ziyaret etti. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün Su Analiz Laboratuvar’ında su bilimi deneyleri yaptı.
Kültürel etkinliklerle misafirlerin Çorum’da eğlenceli vakit de geçirmesi sağlandı. Katılımcılar Çorum Obası’nı ziyaret etti. Burada geleneksel Türk kıyafetleri, sanatları ve sporları tanıtıldı. Çorum Obası’nda misafirlere leblebi helvası ve çay ikram edildi.
Programda Alacahöyük ve Boğazkale gezisine de yer verildi. Alacahöyük Müzesinde misafirler, Hitit figürleri ile çanta baskısı yaptı. Boğazkale Müzesi’nde Mehmetçik Anadolu Lisesi öğrencileri, Hititlerde bir savaş sahnesi ve zafer kutlamasını canlandırdı. Misafirler, gösteri ve öğrencilerin kıyafetlerine çok ilgi gösterdi.
Toplantı katılımcılara sertifikaların verilmesi ile son buldu.