MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş Görevini Tuncay Batı'ya Devretti MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş Görevini Tuncay Batı'ya Devretti

AKP Çorum İl Başkanlığı’nda çaycı olarak çalışan kişinin Vidanjör Yardımcısı, yine AKP Çorum İl Başkanı’nın şoförünün de Pick-Up şoförü olarak Çorum İl Özel İdaresi’nde işe alındığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Kadeş Barış Meydanı’nda CHP Çorum İl Başkanı Dinçer Solmaz, Merkez İlçe Başkanı Utku Ulaş Taşar, İl Genel Meclisi üyeleri, partililer ve evlatlarının hakları yenilen ailelerle birlikte açıklama yaparak torpilli alımlara tepki gösterdi.

Çocuğunun da boru kaynağı ustası olarak işe girmek için başvuru yaptığını ancak onun yerine hiç kaynak bilmeyen birinin işe alındığını ifade eden anne, “27 gündür umutla bekliyorduk. Sonuçlar açıklandı. Hiç kaynak bilmeyen birinin polietilen boru kaynağı ustası olarak işe alındığını, bize de teselli olsun diye oğlumun birinci yedek kaldığını gördük. Ben adalet istiyorum. İki çocuğum için 33 yıldır şerefimle namusumla çalışıyorum. Kimsenin hakkıma hukukuma el uzatmasını istemiyorum. Çocuklarımın namusuyla para kazanmasının önüne kimsenin geçmesini istemiyorum. Bu çocuklar aç mı kalacak? Herkes için adalet istiyorum” diye konuştu.

Çorum’da yaşanan işe alım skandalı, adalet ve liyakat konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. AKP Çorum İl Başkanlığı’nda çaycı olarak çalışan kişinin Vidanjör Yardımcısı, yine AKP Çorum İl Başkanı’nın şoförünün de Pick-Up şoförü olarak Çorum İl Özel İdaresi’nde işe alınması, işe alım süreçlerindeki adaletsizlikleri gözler önüne serdi. İşsiz çocuğu için adalet arayan annenin isyanı, toplumun vicdanını sızlattı ve halkın büyük tepkisini topladı. Bu durum, işe alım süreçlerinin daha şeffaf ve adil olmasının önemini bir kez daha gösterdi. Çorum İl Özel İdaresi'nde yaşanan bu olay, adalet arayışının ne kadar önemli olduğunu ve hakların korunmasının gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu.