Erol Afacan’dan Gaziler Günü mesajı Erol Afacan’dan Gaziler Günü mesajı

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, “Gıda üretiminin tüm aşamalarında ortaya çıkabilecek sağlık risklerinin önceden tespit edilerek kontrol altına alınması, gıda güvenilirliği ve insan sağlığı açısından oldukça önemlidir.
Bu kapsamda fast food sektörü başta olmak üzere restoran ve lokantalar gibi toplu tüketim ve üretim yerlerinde kullanılan kızartma yağlarının gıda güvenilirliği ve insan sağlığına uygunluğu müdürlüğümüz tarafından denetlenmektedir” ifadesini kullandı.
İl Müdürü Hayrullah Göktekin, “Kızartma uygulamaları sonucunda yağlarda fiziksel ve kimyasal bazı değişiklikler meydana gelmektedir. Tüm bu değişiklikler yağın kalitesini, fonksiyonelliğini, duyusal özelliklerini, besin değerini ve gıda güvenilirliğini etkilemektedir. 
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak güvenilir gıdayı tüketicilere ulaştırmak amacıyla yapılan denetimlerde, ilimizde bulunan yemek üretim ve toplu tüketim yerlerinde kızartma yağı numuneleri alınmakta, uygunsuzluk tespit edilen numunelerle ilgili olarak 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır” dedi. 
Ayrıca resmi kontrollerin aralıksız devam edeceğini belirten İl Müdürü Göktekin, tüketicilerin de bu konuda şikayetlerini Alo Gıda 174 hattına iletebileceklerini bildirdi.