Şehrin girişinde yolcularımızın hizmetine sunulan bu anlamlı ve önemli eserin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Dağlı, şehitlerimiz anısına yaptırılan Şehitler Çeşmesinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Çorum-Ankara Karayolu 30. kilometrede bulunan Koparan mevkiinde Şehitler Çeşmesi açılırken, bölgede ayrıca mini dinlenme alanı oluşturuldu.

Açılışa Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı ve il protokolünün yanı sıra şehit ve gazi derneklerinin başkanları, Ülkü Ocakları ile AK Parti ve MHP temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; "Seçim öncesi sözünü verdiğimiz 41 projemizden 38'incisin ilk kısmı olan Şehitler Çeşmesi ve Anıtı'nın açılışını Sayın Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı, protokolümüzün değerli üyeleri ve çok kıymetli şehit ailelerimiz ile birlikte gerçekleştirdik. Etrafındaki kameriyeleri, piknik masaları, güneş enerjili aydınlatmasıyla Şehitler Çeşmesi ve Anıtı; şehrimize ve Ankara-Çorum istikametinde seyahat eden tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Çorum İl Müftülüğü'nden Hac Ön Kayıtları İçin Kritik Uyarı: 16 Eylül Son Gün! Çorum İl Müftülüğü'nden Hac Ön Kayıtları İçin Kritik Uyarı: 16 Eylül Son Gün!

Toplam 500 m2 alanda yapılan çalışma kapsamında 4 adet kameriye, 2 adet piknik masası, Şehit Anıtı, çevre düzenlemesi ve çeşme kaplama işi tamamlandı. Koparan mevkiinde oluşturulan mini dinlenme alanı 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü'nde törenle açıldı.

Kaynak: Yayla Haber