Çorum Ticaret İl Müdürlüğü, fahiş fiyat ve fiyat etiketleri denetimlerine hızla devam ediyor. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi hakkında kanun kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde, Çorum ve ilçelerindeki mağazalar, kafe ve restoranlar kontrol edildi. Denetimler sonucunda, 572 firma ve 4.807 ürün denetlendi, ihlal tespit edilen 3 firmada 6 ürün hakkında tutanak düzenlenerek Bakanlığa bildirildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi hakkında kanun kapsamında, Fahiş Fiyat ve Fiyat Etiketleri  denetimlerimiz Müdürlüğümüz personelleri tarafından aralıksız olarak  devam etmekte olup ilimiz ve ilçelerinde  01.01.2024 – 30.06.2024 tarihleri arasında temel gıda, temizlik, giyim ürünleri satan mağazalar ile kafe ve restoranlar da gerekli denetimler gerçekleştirilmiş, esnaflarımıza 6502 sayılı kanun ve 6585 sayılı kanun kapsamında yasaya uygun hareket edilmesi, etmeyenler hakkında idari para cezası uygulanacağı bildirilmiştir.

6502 Sayılı Kanun kapsamında 572 firma ve 4.807 ürün denetlenmiştir. 6585 Sayılı kanun kapsamında 132 Firma 252 ürün denetlenmiş, 3 firmada 6 ürün hakkında fahiş fiyat uygulandığı tespit edilmiş, tespit edilen ürünler hakkında düzenlenen tutanaklar Bakanlığımız İç Ticaret Genel Müdürlüğü’ne bildirilmiştir.”

Hüseyin Erkoç vefat etti Hüseyin Erkoç vefat etti

Çorum Ticaret İl Müdürlüğü, fahiş fiyat ve fiyat etiketleri denetimlerine kararlılıkla devam ediyor. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi hakkında kanun kapsamında yapılan denetimlerde, toplamda 572 firma ve 4.807 ürün kontrol edildi. İhlal tespit edilen firmalar hakkında gerekli işlemler başlatılarak, düzenlenen tutanaklar Bakanlığımız İç Ticaret Genel Müdürlüğü’ne iletildi. Ticaret İl Müdürlüğü, Çorum ve ilçelerinde tüketicilerin korunması ve adil ticaretin sağlanması için denetimlere aralıksız olarak devam edeceğini vurguladı. Bu kapsamda, esnafların yasaya uygun hareket etmeleri konusunda duyarlı olmaları gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

Kaynak: Yayla Haber