Yavuz Ağıralioğlu, 2023 yılında İYİ Parti’den istifa ederek, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıklamış ve "Terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayacağım" diyerek partisinden ayrılmıştı. Ağıralioğlu’nun bu duruşu, Türk siyasetinde ses getirmişti.

Muhsin Yazıcıoğlu ile Yol Arkadaşlığı

BBP’nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile yıllarca yol arkadaşlığı yapan Ağıralioğlu, partinin önemli isimlerinden biri olarak dikkat çekmişti. ATO’da gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, hem Anahtar Parti’nin programı açıklandı hem de Kurucular Kurulu tanıtıldı. Bu kurulda yer alan isimlerden biri de Prof. Dr. Özcan Güngör oldu.

Prof. Dr. Özcan Güngör'ün Açıklamaları

Prof. Dr. Özcan Güngör, Ağıralioğlu’ndan aldığı daveti “vatan görevi” olarak nitelendirerek, bu önemli görevde yer almanın gurur verici olduğunu belirtti. Güngör, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “30 yılı aşkın bir süredir akademik ve toplumsal hayatın içindeyim. Bu süre boyunca kitaplar, makaleler ve projeler ile milletimize hizmet etme gayretinde bulundum. Ancak siyasette aktif rol almadım. Sn. Yavuz Ağıralioğlu’ndan aldığım daveti, ülkemizin sosyal, kültürel ve dini durumu üzerine derin düşüncelerimle birleştirerek, bir vatan nöbeti olarak kabul ettim.”

“Akıl, Ahlak ve Adalet İlkeleriyle Yola Çıktık”

Nurten Yontar’dan TBMM’deki cesur farkındalık eylemi halen gündem Nurten Yontar’dan TBMM’deki cesur farkındalık eylemi halen gündem

Güngör, siyasette akıl, ahlak ve adalet ilkelerini benimseyerek yola çıktıklarını belirtti. “Bu davet, liyakat ve adalet temelli bir çağrıydı. Siyasetimizi, kimlik siyaseti ve ayrımcılıktan uzak tutarak, topluma fayda sağlama amacı güdüyoruz. Ortak akıl ve adalet ile hareket etmeye söz verdik” dedi.

Yeni Partide Birlik Mesajı

Prof. Dr. Özcan Güngör, Ağıralioğlu ile aynı yolda yürümenin önemini vurgulayarak, tüm dostlarını bu değerli yürüyüşe katılmaya davet etti. “Sorumluluk hisseden herkesle birlikte bu yolda yürümeye hazırız” şeklinde konuştu.