Turizm

Çorum'un antik lezzetleri dünya sahnesinde: Çorumlu şef Aylin Memik, Hitit ekmeği ile altın madalya kazandı

Çorum'un yetiştirdiği başarılı şef Aylin Memik, Gastronomi dünyasının prestijli yarışmalarından biri olan Uluslararası Aşçılar Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Memik'in, antik Hitit lezzetleriyle altın madalyaya ulaşması Çorum'un kültürünü bir kez daha gündeme taşıdı.

Abone Ol

"Uluslararası Aşçılar Şampiyonası"nda Çorum’u temsil eden Şef Aylin Memik, Hititler döneminde, bolluk ve bereket getirmesi için yapılan üzüm salkımı ekmeği ile altın madalya kazandı.

İstanbul Fuar Merkezi, 23-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenen "Uluslararası Aşçılar Şampiyonası"na ev sahipliği yapıyor. Bu önemli etkinlik, dünyanın dört bir yanından gelen ünlü şefleri ve gastronomi dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiriyor.

Fuarın ikinci gününün öne çıkan ana ürünü ekmek oldu. Gaziosmanpaşa Kartaneleri Kadın Kooperatifinden Özlem Öner ve Büşra Özdoğan'ın yaptığı 20 çeşit ekmek ve Çorumlu Şef Aylin Memik'in yaptığı Hititler döneminde, bolluk ve bereket getirmesi için yapılan üzüm salkımı ekmeği ziyaretçilerden ilgi gördü.

Hitit ekmeğiyle altın madalyanın sahibi olan Şef Memik, Çorum’un lezzetlerini dünyaya tanıttığı için gurur duyduğunu söyledi.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }