Arıları Yaşat Geleceğini Kazan' projesiyle, Çorum gençleri hem meslek öğreniyor hem de yerel ekonomiye katkı sağlıyor. AB ve Türkiye'nin ortak finansmanıyla, arıcılıkta modern metodlar ve sürdürülebilir yaklaşımlarla donatılan gençler, bu tarihi kent için yeni bir umut kaynağı olacaklar.

Fatma Atak vefat etti Fatma Atak vefat etti

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programı (NEETPRO) (EuropeAid/168241/ID/ACT/TR) kapsamında uygulanan Çalışma ve İş Kurumu’nun (İŞKUR) faydalanıcısı olduğu  hibe programı kapsamında Çorum Valiliği Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ile S.S. Hitit Güneşi Kadın Girişimi Üretim ve Kalkınma Kooperatifi, Hitit Üniversitesi ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen “Arıları Yaşat Geleceğini Kazan” Projesi’nin açılışı yapıldı.

Programda son konuşmayı ise Vali Yardımcısı Tamer Orhan yaptı. “Arıları Yaşat Geleceğini Kazan” projesini NEET denen gençlerin meslek sahibi olabilmesi adına önemsediklerini anlatarak artık geleneksel tarım, arıcılık ve uğraşlarla bu ülkeyi kalkındıramayacağımızı, Türkiye Yüzyılına hazırlanarak ülkemizi kalkındırmak için yeni modern tekniklerle tarımı daha iyi noktalara getirmemiz gerektiğini bildiren Tamer Orhan; “Bu işi çok daha iyi hatta dünyanın en iyisi olacak şekilde yapmamız lazım. Dünyada ikinci arı varlığına sahip olmamıza rağmen bal üretiminde istenen yerde değiliz. 400-450 ton üretimde Çorum 57’nci sıradadır. Bu Çorum için eksikliktir. Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz diyoruz ve ilimizi ilk 3’te 5’te görmek istiyoruz. Bu gençlerin tarımda istihdamını artırarak tarım ihracatını ve üretimini geliştirmemiz, kentten köye dönüşe de katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Program anket doldurulması, hatıra fotoğrafı çekinilmesi ve yemek ile son buldu.