Sungurlu

Çorum'un bu ilçesinde kadınlar yufka ekmek mesaisinde…

Çorum’un Sungurlu ilçesinde kadınlar, kışa hazırlık olarak yufka ekmek yapıyorlar. Tandır başında imece usulü ile yufka ekmek yapan kadınlar, bu ekmeği 6 ay boyunca tüketebiliyor.

Abone Ol

Çorum’un Sungurlu İlçesi’nde yaklaşan kış mevsimi öncesi kadınların yufka etmek telaşı başladı.

Sungurlu Belediye Başkan Yardımcısı Sakine Sarıyüce, emekçi kadınlarla bir araya geldi.

Mahalleli hanımların davetine icabet eden Sarıyüce, hanımların misafirperverliği ile karşılandı.

“GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ GELECEK”

Hanımların taleplerini ve isteklerini dinleyip Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner'in selamlarını ileten Sarıyüce, "Elimizden geldiği kadar cefakar ve vefakar kadınlarımıza destek olacağız. Güçlü kadın, güçlü bir gelecek demektir" sözlerini kullandı.

YUFKA EKMEKSİZ OLMAZ

Çorum’un tüm ilçe ve köylerinde olduğu gibi Sungurlu’da da kadınların yufka ekmek yapma çalışmaları devam ediyor.

Kadınlar, genellikle imece usulü ile tandırda yufka ekmek yaparak, ekmeklerin kater şeklinde istifleyip 3 ile 6 ay arasındaki ihtiyaçlarını karşılıyor. Sabah erken saatlerde ekmek yapmaya başlayan kadınlar, yufka ekmekleri 6 ay boyunca tüketebiliyor.

Sofraların vazgeçilmezi yufka ekmek, damak tadının tercihi oluyor.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }