Turizm

Çorum'un damak çatlatan Gastronomik mirası İzmir Turizm Fuarında

İzmir'deki Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı, bu yıl Çorum’un tarihi ve gastronomik zenginliklerine ev sahipliği yapıyor. Çorum Belediyesi, şehrin potansiyelini en iyi şekilde tanıtmak için leblebi ve has baklava ikramıyla misafirlerini ağırlıyor.

Abone Ol

Türkiye’nin en önemli turizm fuarları arasında yer alan İzmir ‘’Uluslararası Turizm Ticaret Fuar Ve Kongresi’’, başladı. Çorum Belediyesi ve turizm sektöründe faaliyet gösteren acente ve otel firmalarının da katıldığı fuar, 9 Aralık’a kadar sürecek.

Fuara Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aykut Yağlı ile katılan Çorum turizminin potansiyelini çok iyi bildiklerini ve bu amaçla katıldıkları fuarda şehri en iyi şekilde tanıtmak istediklerini söyleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Eray Çetinkaya, fuar boyunca şehrin tarihi, kültürü, gastronomisi ve diğer turizm kalemlerini en iyi şekilde tanıtmaya gayret edeceklerini vurguladı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın talimatları ile geldikleri fuarın ilk gününde yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını kaydeden Eray Çetinkaya, “Çorum’umuz binlerce yıllık medeniyete ev sahipliği yapmış köklü bir medeniyete sahip. Böylesine köklü bir medeniyetin ev sahibi konumundaki Çorum’umuzu bundan önce başkaca organizasyonlarda olduğu gibi İzmir 17. Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı boyunca da şehrimizi en güzel şekilde anlatacağız. Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacak, Çorum’umuzu anlatacağız.” dedi. 

Misafirlere leblebi, has baklava ve su böreği ikramı

İzmir 17. Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı’nda Çorum standını ziyaret eden misafirlere sıcak leblebi, has baklava ve su böreği ikram edildi.

Sıcak leblebi ve diğer ikramlardan oldukça memnun kalan misafirler, Çorum’a gelerek daha yakından tanımayı istediklerini sözlerine ekledi.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }