Çorum'un mutfak kültürünün önemli bir parçası olan gül baklavası, şehrin vazgeçilmez tatlı çeşitlerinden biri. Ev yapımı olarak hazırlanan bu tatlı, nişasta ve ceviz ikilisinin bahar esintilerini damağınızda hissettiriyor.

 Gül Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 500 gram şeker
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram nişasta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 150 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gram ceviz içi

Gül Baklavası Yapılışı

  • Geniş bir kaba yumurtaları kırın.
  • Sonra un, zeytinyağı, yoğurt, sirke, su ve tuzu ekleyip bir hamuru yoğurun.
  • Hamurun üzerine ıslak bir bez örtün ve 30 dakika dinlendirin.
  • Daha sonra hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler alın.
  • Bu bezeleri üzerine nişasta serperek açın.
  • Açtığınız yufkaları temiz bir beze serip hafifçe kurumasını sağlayın.
  • Açtığınız yufkaları 10 santimetre eninde paralel olarak kesin.
  • İçine de ceviz yerleştirip gül şeklini alacak şekilde sarın ve yağlanmış bir tepsiye dizin.
  • Kuruması için bir gün bekletin.
  • Ertesi gün üzerine eritilmiş tereyağını döküp fırına verin.
  • Bu sıra da şerbet için su ve şekeri tencereye alın, kaynatın.
  • Şerbetiniz kaynayınca içerisine yarım limonun suyunu ekleyip kıvam alıncaya kadar kaynatın.
  • Tatlının üzerine şerbeti sıcak olarak gezdirin.

Çorum'un meşhur gül baklavası, şehrin mutfak kültürünün en değerli lezzetlerinden biri. Ev yapımı olan gül baklavası, nişasta ve ceviz ikilisinin Yaz esintilerini damağınızda hissettiriyor. Gül baklavası, Çorum'un simgelerinden biri haline gelmiş durumda. Afiyet olsun.

Kaynak: yemek.com