Keşkek, Türk mutfağının köklü ve lezzetli bir yemeği olarak bilinir. Geleneksel olarak özel günlerde ve davetlerde sıklıkla yapılan bu yemek, uzun ve titiz bir hazırlık süreci gerektirir. Ana malzemesi olan buğday ve etin bir araya gelerek muhteşem bir uyum yakaladığı bu tarif, hem lezzetiyle hem de hazırlanışındaki özenle sofralara bereket katıyor. Şimdi, bu lezzetli yemeği hazırlamak için adım adım ilerleyelim.

Nohudu bir gün önceden ıslatın. Buğdayı da sıcak su ile ıslatın ve en az 6 saat bekletin. Nohudu ve eti düdüklüye koyun üzerine 1,5 lt kadar sıcak su koyun ve 20 dk haşlayın. Düdüklüdeki suyu ayrı bir kaba alın. Nohut ve eti de ayrı bir kaba koyun. Tekrar kullanacağımız için düdüklünüzü temizleyin ya da başka tencerede de yapabilirsiniz. Soğanı yemeklik doğrayın. Düdüklüye sıvı yağı koyun ve 1 dk kavurun. Üzerine buğdayı, nohudu ve eti koyun. Üzerine eti ve nohudu haşladığımız suyu ekleyin ve yarım çay kaşığı şekeri ekleyin. Düdüklünün altını kısın ve ara sıra karıştırın, yoksa dibi tutabilir. Suyu azaldıkça azar azar sıcak su ekleyin ve karıştırın. Buğdaylar iyice şişince tereyağını eritin ve keşkeğin üzerine boşaltın. İyice karıştırın tencerenin altını kapatın ve yarım saat dinlendirin. Yarım saat sonra tekrar altını açın, biraz sıcak su ve tuzunu ekleyin, karıştırın. Tencerenin altı çok kısık olursa çok lezzetli olur. İyice pişene kadar devam edin.
İsterseniz üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımıyla salçalı pul biberli sos yapabilirsiniz. 

MasterChef'ten Perde Pilavı tarifi! Evde nasıl yapılır? MasterChef'ten Perde Pilavı tarifi! Evde nasıl yapılır?

Çorum usulü keşkek tarifiyle geleneksel lezzetleri sofralarınıza taşımanın mutluluğunu yaşayın. Bu tarifle evde kolayca hazırlayabileceğiniz keşkek, köy tavuğu ve buğdayın mükemmel uyumuyla damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Keşkek yapmanın püf noktalarını öğrendikten sonra, siz de bu geleneksel yemeği sevdiklerinizle paylaşabilir, özel günlerinize lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com