Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İstanbul İkitelli’de bir dernek çıkışı esnasında darp girişimine uğradı. Saldırgan, kalabalık arasından sıyrılarak Ünlü’nün boğazına sarıldı, ancak korumaların hızlı müdahalesiyle saldırı engellendi. Zanlı polis ekiplerince gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Saldırının sebebine dair henüz net bir bilgi yok, soruşturma sürüyor.

Ahmet Mahmut Ünlü Neden Saldırıya Uğradı?

İstanbul İkitelli'de, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, darp girişimiyle karşı karşıya kaldı. Olay, Ünlü'nün bir dernek ziyaretinin ardından cemaatle dua ettiği sırada gerçekleşti. Saldırgan, kalabalığın arasından çıkarak Ünlü'nün boğazını sıkmaya çalıştı. Ancak, Ünlü'nün korumaları ve polis ekipleri olaya hızla müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi.

Saldırının Nedeni Belli Oldu mu?

Saldırının nedeni ve saldırganın motivasyonu henüz netlik kazanmadı. Ancak saldırganın yakalanmasının ardından İstanbul polisi tarafından başlatılan soruşturma kapsamında detaylar araştırılıyor. Olayın ardındaki sebep, soruşturma sonucunda netleşecek.

Sosyal Medyadan Yapılan Açıklama

Ahmet Mahmut Ünlü’nün resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan açıklamada, olayın detayları paylaşıldı:

"Cübbeli Ahmet Hoca, İkitelli tarafında bir dernekte sohbet yaptıktan sonra çıkış yaparken kalabalık cemaatin dua istedikleri sırada karanlıkta biri tarafından müstehcen bir sövme ile birlikte darp teşebbüsüyle boğazı sıkılarak saldırıya uğradı. Korumalar tarafından acil müdahale edilerek Hocaefendi kurtarıldı. Hazır bulunan polis ekipleri tarafından şahıs yakalanarak soruşturma başlatıldı."

B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor

Saldırının Ardından Soruşturma Başlatıldı

Polis, saldırganı olay yerinde yakaladı ve gözaltına aldı. Saldırının nedenine dair detaylar, devam eden polis soruşturmasının ardından netlik kazanacak. Ahmet Mahmut Ünlü’nün sağlık durumunun iyi olduğu ve olay sırasında ciddi bir yaralanma yaşanmadığı açıklandı.

Cübbeli Ahmet Hoca'ya yönelik darp girişimi, korumalar ve polis ekiplerinin hızlı müdahalesiyle engellendi. Saldırının ardındaki sebeplerin belirlenmesi için başlatılan soruşturma sürüyor.