Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM

Ekrem İmamoğlu, cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada, hutbede Mustafa Kemal Atatürk’ün adının geçmemesine sert tepki gösterdi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın bu durumu nasıl değerlendirdiği hakkında detaylar burada.

İmamoğlu'ndan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a Sert Tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda cuma hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’e yer verilmemesine tepki gösterdi. Cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı sert bir şekilde eleştirdi.

İmamoğlu'ndan Eleştiriler

İmamoğlu, hutbede Atatürk’ün adının geçmemesini eleştirerek, “Hutbede Atatürk'ün adı yok. Bu insanlar 1912 ve 1922 yılları arasında on yıl savaştı. Yüzyıllardır gerileyen, toprakları işgal edilen bir millet, devlet ilk defa dur dedi. Dur diyen o komutan Mustafa Kemal Atatürk. Kim için dedi, bu millet için. Bu milletin yaşamı, inancı, kültürü, camisi, ezanı için...” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a Yönelik Sert Sözler

İmamoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı eleştirerek, “Diyanet İşleri Başkanı bu milletin milli ve manevi duygularını taşıyan bir insan değil. Siyaset yapıyor, birilerine yaranıyor. Kime yarandığını da bilmiyorum. Allah onu ıslah etsin.” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, hutbede Atatürk ve milli değerlerin temsil edilmediğini belirterek, “Ne vatanı, ne milleti, ne bayrağı, ne cumhuriyeti ne de devleti temsil edemez bir Diyanet İşleri Başkanı resmen zaptetti, gasp etti. Bu milletin inancını da mahvetti” dedi.

Tepkilerin Nedeni ve İçeriği

İmamoğlu’nun açıklamaları, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Atatürk’ün adının hutbede anılmamasının ardından büyük yankı uyandırdı. İmamoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu tutumunu eleştirerek, milli ve manevi değerlerin yeterince temsil edilmediğini vurguladı.