Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'ta Resmi Temaslara Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan turunun ilk durağı olarak Arnavutluk’un başkenti Tiran’a geldi. Erdoğan, Tiran Uluslararası Rahibe Teresa Havalimanı’nda Arnavutluk Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Enerji Bakanı Belinda Balluku, Dışişleri Bakanı Igli Hasani, İçişleri Bakanı Ervin Hoxha ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Karşılama töreninde, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk temasları kapsamında, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Ofisi'ne geçti. Görüşmelerde iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler başta olmak üzere enerji, altyapı ve savunma işbirliği konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Arnavutluk ziyaretinde eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı gibi üst düzey Türk yetkililer de eşlik etti. Ayrıca heyette, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın da yer aldı.

A W305362 02

Köfteci Yusuf’a domuz eti komplosu mu kuruldu? İşte Köfteci Yusuf'tan ilk açıklama... Köfteci Yusuf’a domuz eti komplosu mu kuruldu? İşte Köfteci Yusuf'tan ilk açıklama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu temaslarının, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki stratejik işbirliğini daha da ileri taşımayı hedeflediği belirtiliyor.

Kaynak: İHA