Heybeliada Ruhban Okulu’nda Restorasyon Hızla Devam Ediyor

Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nda bir süredir devam eden restorasyon çalışmaları dikkat çekiyor. Çalışmaların, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakınlığı ile bilinen KOÇ Grubu’na bağlı ARK İnşaat tarafından yürütüldüğü öğrenildi. Restorasyonun hangi ihale yöntemiyle verildiği ise merak konusu oldu.

KOÇ Grubu’na Ait Şirket Restorasyonu Üstlendi

Heybeliada Ruhban Okulu’nun tadilat çalışmalarının hızla sürdüğü ve KOÇ Grubu’na ait ARK İnşaat tarafından yapıldığı bildirildi. Bu süreçte yapılan ihale detayları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, ARK İnşaat’ın projeyi üstlenmesi çeşitli spekülasyonlara yol açtı.

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor

Bartholomeos: "Emir Erdoğan'dan Verildi"

Selanik’i ziyaret eden Fener Rum Patriği Bartholomeos, okulun kısa süre içinde yeniden faaliyete geçeceğine dair büyük bir iyimserlik içinde olduğunu belirtti. Eğitim Bakanı’nın okulda incelemelerde bulunduğunu söyleyen Bartholomeos, önümüzdeki hafta Patrikhane’den bir heyetin Ankara’ya giderek teknik detaylar üzerinde çalışacağını ifade etti. Bartholomeos, "Okulumuzun yeniden faaliyete geçmesi eşiğinde olduğumuza eminiz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı verildi" diyerek, sürecin olumlu bir şekilde ilerlediğini vurguladı.

Heybeliada Ruhban Okulu, 1971 yılında eğitim faaliyetlerine ara vermişti. Restorasyon çalışmalarıyla birlikte okulun yeniden açılması konusunda önemli adımlar atılıyor.