İSTANBUL (AA) - Daikin Türkiye, 2024-2025 sezonunda Galatasaray Kadın Voleybol Takımı'nın isim sponsoru olmaya devam edecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Daikin Türkiye, 2012-2015 yılları arasında Galatasaray Kadın Voleybol Takımı'nın isim sponsoru oldu ve 2022-2023 sezonunda da desteğini forma göğüs sponsoru olarak sürdürdü. 2023-2024 sezonunda takımın tekrar isim hakkı sponsoru olan Daikin Türkiye, 2024-2025 sezonunda da bu sponsorluğunu devam ettirecek.

KARDEMİR günlük 72 döküm üretimiyle rekor kırdı KARDEMİR günlük 72 döküm üretimiyle rekor kırdı

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, 2023-2024 sezonu Vodafone Sultanlar Ligi'ni 6'ıncı tamamlayarak, Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar aldı. Takım, 2024 Kadınlar Voleybol Balkan Kupası'nda şampiyon oldu ve CEV Challenge Kupası'na katılmaya hak kazandı. Ayrıca, 2024-2025 Axa Sigorta Kupa Voley'de çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi.

Bu yıl da Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı olarak sahaya çıkacak olan ekip, ilk maçını 5 Ekim 2024 Cumartesi saat 13.00'de Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda Vakıfbank Spor Kulübü'yle yapacak.

- "Tüm sporcularımıza ve teknik ekibe yeni sezonda da başarılar diliyorum"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Daikin Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Önder Galatasaray ile yıllardır süregelen ilişkilerinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Önder, "Daikin Türkiye olarak kadın istihdamına ve fırsat eşitliğine büyük önem veriyoruz. Kadınları her alanda destekliyoruz ve spor alanında da bu desteğimizi uzun zamandır sürdürüyoruz. Bu bağlamda 2012 yılından beri Galatasaray Kadın Voleybol Takımı’na isim veya forma göğüs sponsoru olarak destek vermeye devam ediyoruz. 2024-2025 sezonunda da isim hakkı sponsorluğunu sürdürmenin mutluluğu içindeyiz. Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı olarak sahaya çıkan takım, kendi alanlarında iki güçlü markayı bir araya getiriyor." açıklamalarında bulundu.

Takımlarının başarılar kazanmaya devam etiğini ve 2024 Kadınlar Voleybol Balkan Kupası'nda şampiyon olduklarını aktaran Önder, CEV Challenge Kupası'na da katılmaya hak kazandıkları bilgisini paylaştı.

Önder, "Ayrıca 2024-2025 Axa Sigorta Kupa Voley'de çeyrek finale çıkma başarısını gösterdiler. Galatasaray Daikin'in bu turnuvadan da kupayla dönmesini umut ediyoruz. Onları kutluyor, tüm sporcularımıza ve teknik ekibe yeni sezonda da başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı'nın eski oyuncusu Alexia Carutasu tekrar takıma döndü. Takımla 2 yıllık sözleşme imzalayan sporcu, Türk oyuncusu statüsünde oynamaya hak kazanarak bu yıl itibariyle milli takımda yer alacak. Guillermo Naranjo Hernandez de bu yıl takımda baş antrenör olarak görev yapacak.

Kaynak: aa