Sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar arayanlar için harika bir seçenek: Havuç topları! Bu tarif ile herkesi şaşırtın.

Havuç ve hindistan cevizi bir araya gelince neler oluyor? İşte size adım adım havuç topları yapımı.

Hem pratik hem de nefis bir tatlı arayışındaysanız, havuç topları tam size göre. İşte kolay tarifi...

Havuç Topları Tarifi

Malzemeler

7 adet orta boy havuç
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
1.5 paket petibör bisküvi

Bulamak için;

Hindistan cevizi

Havuç Topları Tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

İlk önce havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.
Uygun bir tavaya alıp içine şeker ve su ilave edip yumuşayana kadar pişirin. (şeker oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
Havuç pişerken bisküvileri rondodan geçirip uygun bir kabın içerisine koyun.
Havuç yumuşayınca ocağın altını kapatın ve soğuması için biraz bekleyin.
Bisküvinin üzerine aktarıp iyice yoğurun.
Uygun bir tabağa biraz hindistan cevizi dökün.
Havuç harcından çok büyük olmayacak şekilde beze yapıp yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın.

Bu basit ve lezzetli havuç topları tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Sağlıklı ve hafif bir tatlı arayanlar için ideal. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın!