Meyveli bir lezzet arayışındaysanız, magnolia tatlısıyla tanışmaya ne dersiniz? Bisküvi ve kremanın mükemmel uyumuyla damaklarınızda kalıcı bir iz bırakacak.

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Bisküvi tabanlı, krema dolgulu ve meyvelerle taçlandırılan magnolia tatlısı, özel günlerinize ya da sıradan günlerinizi özel kılmak için eşsiz bir lezzet.
 

NEFİS MAGNOLİA TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

Muhallebisi için;
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema
1 paket vanilya

Arası için;

1,5 paket burçak bisküvi
Çilek

TARİF

Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı alalım. Çırpma teli ile çırpalım. Ocağa alıp karıştırmaya başlayalım.
Kıvamı koyulaşıp, göz göz oluncaya kadar pişirelim.
Ocaktan alalım, vanilya ekleyelim ve karıştıralım. Soğumaya bırakalım. Muhallebimiz soğurken, ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın.
Muhallebi soğurken, bisküvileri rondodan geçirelim. Muhallebimiz soğuduktan sonra, içine bir paket krema ilave edip mikser ile çırpalım.
Çilekleri ince dilimler halinde keselim. Kupların en dibine 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyelim. Çilekleri dizelim ve üzerine muhallebi ilave edelim.
Daha sonra bir kat daha bisküvi ve yine muhallebi, en son bisküvi olacak şekilde pay edelim.
AFİYET OLSUN!