Demir Kadın Neslican Tay, umut dolu yaşam mücadelesi ve kanserle savaşta gösterdiği direnç ile hafızalarda kalmaya devam ediyor. Onun hayat hikayesi, milyonlara ilham kaynağı olmaya devam ederken, Demir Kadın filmi de bu ilham dolu hikayeyi ekranlara taşıyor. Neslican Tay’ın hatırası, yaşama olan inancı ile daima yaşayacak.

Neslican Tay Kimdir, Neden Öldü?

Kanserle olan mücadelesi ve yaşama azmi ile hafızalarda yer edinen Neslican Tay, bir sembol haline geldi. ‘Demir Kadın: Neslican’ filmiyle anlatılan bu cesur hikaye, Tay’ın geride bıraktığı ilham dolu mirası yaşatmaya devam ediyor. Tay’ın yaşama olan bağlılığı ve mücadele ruhu, herkesin hayatına dokunmaya devam edecek.

Neslican Tay Kimdir?

Neslican Tay, 14 Mart 1998 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. Annesi Rizeli, babası ise Manisalı Çerkes kökenli bir ailedendir. Neslican, çocukluğunu Rize'de geçirdi ve lise eğitimini burada tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala, ilk kez kansere yakalandığını öğrendi ve bu nedenle eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

Mücadelesi sırasında sosyal medyada binlerce kişiye ulaştı ve kansere karşı verdiği savaşı paylaştı. Sol bacağını tümör nedeniyle kaybetti, ancak yaşama bağlılığı ve güçlü duruşu ona "Demir Kadın" lakabını kazandırdı. Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü kazanan Neslican, bir yandan tedavi görürken bir yandan da eğitim hayatını sürdürmeye çalıştı.

Neslican Tay’ın Hastalığı Ne?

Neslican Tay, nadir görülen bir kanser türü olan malign mezenkimal tümör teşhisiyle mücadele ediyordu. Bu tümör türü, vücudun bağ dokularında ortaya çıkan, hızlı yayılan ve zor tedavi edilen bir kanser türüdür. Neslican, kansere karşı üç kez zafer kazandı, ancak 4. kez yakalandığı bu hastalık maalesef tüm vücuduna yayılınca, 20 Eylül 2019’da hayata veda etti.

Neslican Tay Neden Öldü?

Neslican Tay, 2019 yılında tekrar nükseden malign mezenkimal tümör nedeniyle hayatını kaybetti. Hastalığın yaygın tutulumu, Neslican’ın çoklu organ yetmezliği yaşamasına neden oldu. Tüm müdahalelere rağmen, 20 Eylül 2019’da İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ormanya’da üretilen Kızıl Geyikler doğaya salınacak Ormanya’da üretilen Kızıl Geyikler doğaya salınacak

Neslican Tay’ın Mücadelesi

Neslican Tay, sosyal medya hesapları üzerinden kanserle verdiği savaşı paylaşarak milyonlarca kişiye umut verdi. Özellikle bacağının kesilmesi sonrası “Ben bir bacağımla da gayet mutluyum, yürüyebilirim” diyerek, engel tanımayan yaşam mücadelesini gözler önüne serdi. Hayat dolu paylaşımları, pozitif enerjisi ve kanser hastalarına verdiği moral ile Türkiye’de büyük bir kitleye ulaşarak, toplumsal farkındalık yarattı.

Neslican Tay’ın Anısına: Demir Kadın: Neslican

Neslican Tay’ın hayat hikayesini konu alan “Demir Kadın: Neslican” isimli sinema filmi, onun mücadele dolu yaşamını ve kanserle mücadelesini ekrana taşıyor. Film, Neslican’ın yaşadıklarını ve verdiği güçlü savaşı, izleyicilere duygusal bir yolculukla aktarıyor.

Neslican Tay, kanserle mücadelesinde gösterdiği azim ve güçle, Türkiye’nin hafızasında yer edinen bir isim oldu. Hayata sıkı sıkıya tutunarak binlerce insana ilham verdi ve her daim umut dolu mesajlar bıraktı. 20 Eylül 2019’da aramızdan ayrılan Neslican Tay, her zaman bir simge olarak hatırlanmaya devam edecek.