Gelin Evi'nde sürpriz ayrılık: Ezgi Sertel programdan neden ayrıldı? Gelin Evi'nde sürpriz ayrılık: Ezgi Sertel programdan neden ayrıldı?

Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem, kent genelinde ve çevre illerde büyük paniğe yol açtı. Deprem, Osmaniye, Gaziantep ve Kayseri gibi illerde de şiddetli bir şekilde hissedildi. Vatandaşlar, sarsıntının ardından sokaklara çıktı.

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy: "6.0 Büyüklüğünde Yeni Bir Deprem Riskine Dikkat"
Deprem uzmanı Şükrü Ersoy, TGRT Haber'e yaptığı açıklamada, depremin Türkiye'deki aktif fay hatları göz önüne alındığında şaşırtıcı olmadığını belirtti. Ersoy, bu depremin 6 Şubat’taki büyük depremlerin artçısı olmadığını, yeni bir sarsıntı olduğunu vurguladı. Ayrıca Adana’nın zemin yapısının depremin etkisini artırdığına dikkat çekti ve bölgede 6.0 büyüklüğünde yeni bir deprem riski olabileceğini belirtti.

Çukurova Bölgesi'nde Deprem Riski
Ersoy, özellikle Adana'nın alüvyal zemin yapısının depremlerin daha şiddetli hissedilmesine neden olduğunu belirtti. Çukurova bölgesinin zemin yapısı nedeniyle bu tarz depremlerin tehlikeli olabileceğine dikkat çekerek, vatandaşları AFAD ve Valilik açıklamalarını takip etmeye çağırdı.

Depremden Sonra Ne Yapmalı?
Ersoy, bu tür sarsıntıların ardından daha büyük depremlerin yaşanıp yaşanmayacağını kesin olarak söylemenin mümkün olmadığını ifade etti. "Daha büyük bir deprem olacak diyebilecek teknik imkanlar yok" diyen uzman, vatandaşlara panik yapmadan, güvenli alanlarda bulunmaları gerektiğini hatırlattı.