Geniş katılımlı Uluslararası 6. Agbiol Konferansı başladı Geniş katılımlı Uluslararası 6. Agbiol Konferansı başladı

30 Haziran’da gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları, ÖSYM tarafından açıklandı. İki yıllık üniversite mezunlarının, dört yıllık bölümlere geçiş yapmalarını sağlayan bu sınav sonrası gözler tercih işlemlerine çevrildi.

DGS ile adaylar, sınav sonuçlarına göre tercihlerini yaparak, iki yıllık eğitim aldıkları alanları dikkate alarak 4 yıllık üniversitelerin 3. sınıflarına geçiş yapma fırsatı bulacaklar. Bu kapsamda, mezunların iş garantisi sağlayan bölümler arasında öne çıkan alan hemşirelik. Hem özel sektörde hem de kamu kurumlarında iş bulma şansı yüksek olan hemşirelik mezunları, ortalama 55 bin TL aylık gelir elde edebiliyor.

Kamuya hemşire alımları, KPSS puanıyla yılda 60 puan bandında yapılırken, her alımda kamuda ayrılan kontenjan sayısı genellikle 10 binin üzerinde oluyor. 2024 yılında düzenlenen DGS’de başarılı olan öğrenciler, hemşirelik bölümüne başvuruda bulunarak, bu avantajlı fırsatları değerlendirme şansını elde edecekler.

DGS tercih işlemlerinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor, bu nedenle adayların süreçleri yakından takip etmeleri önem taşıyor.