21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni Diyarbakır’da Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada küçük kızın cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

Diyarbakır'da Kaybolan Narin Güran'dan Acı Haber Geldi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, arama çalışmalarının 11. gününde Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Küçük Narin'in bulunmasının ardından mahalleye giriş çıkışlar yasaklandı ve cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır ve Ankara’dan gelen özel ekipler mahalleyi tam 8 kez taramıştı.

İlk Gözaltı: Ağabeyi Serbest Bırakıldı

Narin Güran’ın kaybolmasına ilişkin ilk gözaltına alınan isim, 18 yaşındaki ağabeyi oldu. Ağabeyinin kolunda görülen ısırık izleri üzerine gözaltına alınan genç, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen çene yapısı örneklerinin uyuşmaması üzerine serbest bırakıldı.

Narin’in Amcası Tutuklandı

Arama çalışmalarının 11. gününde Narin Güran’ın amcası Salim Güran gözaltına alındı ve mahkemeye çıkarılarak tutuklandı. Aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan Salim Güran, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “kasten öldürme” suçlamalarıyla tutuklandı. Tutuklamanın gerekçesi ise Narin’in anne ve babasının aracında bulunan DNA örnekleri ile amcanın DNA’sının eşleşmesi olarak açıklandı.

İçişleri ve Adalet Bakanlarından Açıklamalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğunu doğruladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise olayın çok yönlü olarak araştırıldığını ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Tutuklama kararı hakkında ise Tunç, "Tutuklama bir tedbirdir ve suç şüphesi olduğunda hakimlerin takdiriyle uygulanır" şeklinde açıklama yaptı.

Türkiye’de İdare Mahkemesi Sayısı 214’e Ulaştı Türkiye’de İdare Mahkemesi Sayısı 214’e Ulaştı

Soruşturma Derinleştiriliyor

Olayın ardından soruşturma derinleştirilerek devam ederken, Narin Güran’ın ölümüne dair tüm detayların aydınlatılması için çalışmalar sürdürülüyor. Adalet Bakanı Tunç, en ince ayrıntısına kadar olayın inceleneceğini ve sorumluların adalet önünde hesap vereceğini vurguladı.