Akşam sofralarınızı renklendirecek zeytinyağlı biber dolması tarifi! Püf noktalar ve özel ipuçlarıyla tanışın.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Biber dolmasının en özgün tarifini arıyorsanız doğru yerdesiniz. Şeflerin önerileri ve lezzet sırları burada!

Zeytinyağlı, lezzetli ve sıradışı: Biber dolması tarifinde yenilik arayanlar için ünlü şeflerin önerileri. Şimdi deneyin!

BİBER DOLMASI TARİFİ

Malzemeler

10 adet orta boy dolmalık biber

1,5 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy domates (üzerlerini kapatmak için)
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1/2 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI;

Lezzetli biber dolması için öncelikle zeytinyağını geniş bir tencereye dökün. Ardından küp küp doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Dolma için aldığınız fıstığı da ekleyerek renk alana kadar kavurma işlemine devam edin.
Kısa bir süre sonra yıkadığınız pirinci ekleyerek 2 - 3 dakika boyunca karıştırın.
Harcınızın içerisine kuş üzümü, tuz, karabiber, yenibahar, toz şeker ve nane ekleyerek son karışımları yapın.
Harcınızın tamamlanmasıyla birlikte içerisinde 2 su bardağı sıcak su ilave ederek, pirinçlerin diri kalacağı kadar pişirerek ocaktan alın.
Dolma harcınızın hazırlanmasıyla birlikte üst tarafını kestiğiniz biberlerin içerisine sıkışık olmayacak bir şekilde doldurmaya başlayın.
Ağız kısımlarını domatesle kapatarak lezzetine lezzet katabilirsiniz. Tencerenin yarısına kadar doldurduğunuz suyun üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Dolmaları 30 - 35 dakika kadar pişirin ve afiyetle yiyin.