Çorum Devlet Hastanesi'nde 2003-2011 yılları arasında 8 yıl başhekim olarak görev yapan Arslan Erkan, o dönemde sağlık hizmeti alan hastaların memnuniyetsizliğinin yoğunlaşması üzerine görevden alınmıştı.

TOKAT'TAN İSTİFA ETTİ, ANKARA'YA GİTTİ

Çorum Valiliğinde Devir Teslim: Çorum'un Yeni Valisi Ali Çalgan 27 Eylül’de Göreve Başlıyor Çorum Valiliğinde Devir Teslim: Çorum'un Yeni Valisi Ali Çalgan 27 Eylül’de Göreve Başlıyor

Erkan, daha sonra Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine getirilmiş, buradan da kısa sürede istifa etmişti. Erkan, Tokat'taki görevinden istifa edince AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas'ın Sağlık Bakan Yardımcılığı döneminde bir süre bakanlık emrinde çalışmış, daha sonra yine Çorum'a dönmüştü.

Erkan, işadamı Ahmet Ahlatcı'nın ortağı olduğu Çorum Özel Hastanesi'nde çok kısa dönem başhekimlik görevinde bulunmuş, daha sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Üroloji Uzmanı olarak atanmıştı. Erkan'a, aynı hastanede başhekim yardımcılığı görevi verilmişti.

BAŞHEKİMLİK İÇİN AKADEMİK KADRO

Mevzuat gereği Çorum'da Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne asaleten başhekim olacak ismin akademik kadrodan en az doçent unvanı bulunması gerekiyor.