'Gönül Elçileri' dünya sahnesinde 'Gönül Elçileri' dünya sahnesinde

Duayen Gazeteci Faruk Zabcı Londra’da Hayatını Kaybetti

Türkiye basınının saygın isimlerinden, duayen gazeteci Faruk Zabcı, Londra'da kaldığı bakımevinde geçirdiği kalp krizi sonucu 77 yaşında hayatını kaybetti. Zabcı, uzun yıllar Hürriyet Gazetesi’nin Londra temsilciliğini yürütmüş ve gazetecilik kariyerinde uluslararası birçok başarıya imza atmıştı. Özellikle ABD’nin Irak işgalinde Bağdat’a düşen ilk bombayı görüntülemesiyle tanınan Zabcı, Türk askerine Süleymaniye’de çuval geçirilmesi olayına da tanıklık etmişti.

Kalp Krizi Geçirdi

Zabcı’nın vefatıyla ilgili Açık Gazete’den Faruk Eskioğlu’nun paylaşımında, “Uzun yıllar Hürriyet gazetesinin Londra temsilciliği yapan Faruk Zabcı, bu sabah Londra’daki bakımevinde kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Zabcı vefat etti. Cenazesi İstanbul’a götürülerek defnedilecek” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden Taziye Mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) de Zabcı’nın vefatıyla ilgili taziye mesajı yayımladı. Mesajda, “Faruk Zabcı’yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Faruk Zabcı Kimdir?

1947 yılında İstanbul’da doğan Faruk Zabcı, Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra gazetecilik kariyerine Milliyet Gazetesi’nde başladı. Avrupa otostop maceralarını yazarak sektöre adım atan Zabcı, kariyerinin büyük bir bölümünü Hürriyet Gazetesi’nin Londra temsilcisi olarak geçirdi. Zabcı, Irak işgalinde Bağdat’a düşen ilk bombayı görüntüleyerek adını uluslararası arenada duyurdu. Somali’de korsanlar tarafından kaçırılması da kariyerinin önemli olayları arasında yer alıyor.

Sürekli Basın Kartı ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi olan Zabcı, bir çocuk babasıydı.