RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e Akraba Kayırma İddiaları

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin hakkında ortaya atılan akraba kayırma iddiaları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İddialara göre, Şahin, hem bacanağı hem de kayınbiraderini RTÜK’te üst düzey pozisyonlara getirdi. Ayrıca, eşinin işe gitmeden maaş aldığı yönündeki iddialar da tartışmalara yol açtı.

Akraba Görevlendirmeleri

BirGün gazetesi muhabiri İsmail Arı’nın haberine göre, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, başkanlık görevinin yanı sıra Halkbank Yönetim Kurulu üyeliği yaparken, birçok yakın akrabasını da RTÜK bünyesinde görevlendirdi. Şahin’in bacanağı Hasan Taşkın’ın RTÜK’te çalıştığı, kayınbiraderi Bülent Şenkardeşler’in ise kısa süre önce RTÜK Bilgi Teknolojileri Daire Başkan Yardımcılığı görevine atandığı öne sürüldü. Şenkardeşler, daha önce Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) çalıştığını ve bir ay önce RTÜK'teki yeni pozisyonuna geçtiğini belirtti.

Eşi ve Yakın Arkadaşı Hakkındaki İddialar

İddialar sadece bu akrabalarla sınırlı kalmadı. Şahin’in eşi Nalan Şahin’in de uzun süredir TRT'den işe gitmeden maaş aldığı öne sürüldü. TRT yetkilileri, Nalan Şahin’in görev yaptığı bölümde fiziki devam zorunluluğu olmadığını belirtti, ancak bu açıklama kamuoyundaki tepkileri yatıştırmadı. Ayrıca, Nalan Şahin’in yakın arkadaşı olduğu iddia edilen Dr. Hülya Köksal’ın da RTÜK’te İzleme Dairesi Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği ve maaş aldığı halde işe gitmediği iddialar arasında yer aldı.

Mudanya Zabıtası'ndan marketlere denetim Mudanya Zabıtası'ndan marketlere denetim

RTÜK Başkanı Sessiz Kaldı

Ebubekir Şahin, kendisine yöneltilen bu iddialar karşısında sessiz kalmayı tercih etti. Şahin’in iki haftadır yurt dışında olduğu belirtilirken, RTÜK Özel Kalem Müdürlüğü, konuyla ilgili sorulara yanıt vermedi. Şahin’in herhangi bir açıklama yapmaması, merak uyandırmaya devam ediyor.

Akrabalık ve Liyakat Tartışmaları

Ebubekir Şahin’in RTÜK’te üst düzey akraba görevlendirmeleri, Türkiye’de kamu kurumlarındaki şeffaflık ve liyakat tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Özellikle kamu yayın kuruluşları olan RTÜK ve TRT’nin yönetim kadrolarındaki bu tür iddialar, kamuoyunda büyük eleştirilerle karşılanıyor.

RTÜK ve Halkbank gibi önemli kurumlarda uzun yıllar görev yapan Şahin, özellikle bu tür iddiaların artmasıyla birlikte kamuoyunda ciddi bir tartışmanın merkezine yerleşmiş durumda.