Zeytinyağlı enginar, Ege mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Hafif ve sağlıklı bir yemek arayışında olanlar için mükemmel bir seçenek olan bu tarif, taze sebzeler ve zeytinyağı ile hazırlanır. Sofranıza taptaze bir dokunuş katmak için bu tarifi deneyebilirsiniz.

Ege Usulü Zeytinyağlı Enginar Tarifi: Hafif ve Lezzetli

Oğuzlar’ın Efsanevi Cevizli Kartol Yemeği ile Tanışın! Oğuzlar’ın Efsanevi Cevizli Kartol Yemeği ile Tanışın!

Ege mutfağının hafif ve sağlıklı yemeklerinden biri olan zeytinyağlı enginar, hem görselliği hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek. İşte Ege usulü zeytinyağlı enginar tarifi!

Malzemeler

Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 bardak bezelye
8 adet enginar
2 limonun suyu
1 bardak su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet dereotu

Tarif

Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun.
Patatesi ve havuçu küp küp doğrayın. Soğanların üzerine ekleyip kavurmaya devam edin.
Bezelyeyi de ekleyin ve tüm sebzeleri biraz daha kavurun.
Ayrı bir kapta, limon suyunu, suyu, şekeri, tuzu ve zeytinyağını karıştırın.
Geniş bir tencereye, enginarları dizin ve üzerine kavurduğunuz sebzeleri bölüştürün.
Limonlu sosu tencereye dökün ve enginarlar yumuşayana dek pişirin.
Pişen enginarları yeni taze doğranmış dereotu ile süsleyerek servis edin.

İpuçları

Enginarları pişirmeden önce limon suyu ile ovalayın ki kararma olmasın.
Sebzeleri enginarlarla birlikte pişirirken, kısık ateşte pişirmeye özen gösterin ki sebzeler yumuşasın ancak dağılmasın.
Bu zeytinyağlı enginar tarifi, Ege mutfağının en güzel örneklerinden biri olarak hafif bir yemek alternatifi sunar. Şimdiden afiyet olsun!