Bodrum Kebabı, Ege mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir. Bu özel tarifle, evde kolayca yapabileceğiniz Bodrum Kebabı, hem lezzeti hem de sunumuyla sofralarınıza şıklık katacak. Biftek veya bonfile, yoğurt ve patatesin mükemmel uyumuyla hazırlanan Bodrum Kebabı tarifini keşfedin.

Bodrum Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram biftek ya da bonfile

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 3 adet orta boy patates

  • 5 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

  • ½ çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 1 adet domates rendesi (ya da sosu)

  • 1 tutam tuz

Bodrum Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Jülyen kestiğiniz etleri yağ koyduğunuz tavaya alın.

2.     Suyunu salıp çekene kadar kavurun.

3.     Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.

4.     Yumuşayan etleri tavaya alın. Tereyağı, tuz ve baharatları ekleyip kavurun. Hafif kızarınca ocağın altını kapatın.

5.     Patatesleri kibrit çöpü kalınlığında doğrayın.

6.     Kızgın yağın içinde kızartın.

7.     Ayrı bir tencerede yağı eritin. Salçayı ve domates sosunu ilave edip kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip biraz açabilirsiniz.

8.     Kızaran patatesleri servis tabağına alın. Kıvam alınca altını kapatın. Patateslerin üzerine yoğurdu koyun. Üzerine etleri ilave edin. En son sosunu döküp servis edebilirsiniz.

9.     Bodrum kebabı tarifiniz hazır.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Çıtır çıtır böreklerin sırrı: Lezzetli Yufka Sosu tarifi Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Çıtır çıtır böreklerin sırrı: Lezzetli Yufka Sosu tarifi

Bodrum Kebabı tarifi ile Ege'nin eşsiz lezzetini sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarif, hem pratik yapımı hem de enfes tadıyla aileniz ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Biftek veya bonfile, patates, yoğurt ve özel sosuyla Bodrum Kebabı, evinizde restoran kalitesinde bir yemek sunmanıza olanak tanır. Tarifimizi deneyerek, sofralarınıza Ege'nin nefis esintisini katın ve sevdiklerinizle paylaşın.

Kaynak: yemek.com