Eğitim İş Sendikası Çorum Şubesi 4.Olağan Genel Kurulu'nda tek liste ile gidilen seçimlerde Tuba Üreyen’in listesi oy çokluğuyla ipi göğüsledi.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Eğitim İş 4. Olağan genel kurulunda gidilen seçimlerde Şube Yönetim Kurulu, Şube Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu ile Genel Merkezi üst kurul delegeleri belirlendi.

Saat 13.00'de başlayan olağan genel kurulda Divan Başkanlığı'na Elvan Sadeçolak seçilirken, Katip üyelikler ise Halil İbrahim Bekar ve Özgür Duranöz’den oluştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından geçilen kongre Şube Başkanı Selim Bozkurt'un açış konuşması ile başladı. Kongreye Eğitim İş Genel Merkez Eski Hukuk Sekreteri Maksut Balmuk, ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, Şube yöneticileri ve delegeler katıldı.

SEÇİMLERE TEK LİSTEYLE GİDİLDİ

Sendika faaliyet raporu, gelir-gider bilançosu, denetim ve disiplin kurulu raporlarının okunarak ibrazının ardından geçilen seçimlerde 
Şube Yönetim Kurulu; Tuba Üreyen, Aydın Kalender, Derya Asiltürk, Zekine Özkan, Erdem Eliçora, Tuğcan Demirel ve Onur Ortakçı'dan oluşurken, Şube Denetim Kurulu'na Tuncay Sümer, Özgül Bozkurt ve Zeki Ufuk Uysal, Şube Disiplin Kurulu'na ise Muharrem Sevinçoğlu, Caner Turan ve Esmeray Çetinkaya; Eğitim İş Genel Merkez Delegelikleri'ne ise Selim Bozkurt ve Özcan Çakmak seçildi.

Gerçekleştirilen kongrede oluşturulan Eğitim İş Çorum Şubesi'nin yeni yöneticilerinin mazbatasını 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü alacağı ve devir-teslim töreninin ardından da görevine başlaması bekleniyor. 

Kaynak: Yayla Haber