Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Tokat'ta üzüm hasadı yaptı: Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Tokat'ta üzüm hasadı yaptı:

Birleşik Metal-İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından yayımlanan Haziran 2024 raporuna göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 19 bin 44 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 65 bin 874 TL'ye yükseldi. Tek başına yaşayan bir kişinin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için gereken tutar ise 30 bin 604 TL oldu.

Açlık sınırı üzerinden hanehalkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre ise dört kişilik bir aile için yoksulluk sınırı Haziran'da 65 bin 874 liraya ulaştı. TEK BAŞINA YAŞAYANA EN AZ 30.604 TL PARA GEREKLİ Tek başına yaşayan bir kişinin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için yapması gereken mutfak harcamaları ile yaşamını idame ettirmek için yapması gereken barınma, ulaşım, eğitim, sağlık vb. harcamalarının toplam tutarı da haziranda 30 bin 604 liraya yükseldi. BİSAM'a göre, Mayıs ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırı 18 bin 489 TL, yoksulluk sınır 63 bin 955 TL idi.

Birleşik Metal-İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından yayımlanan Haziran 2024 açlık ve yoksulluk sınırı raporu, Türkiye’de yaşam maliyetlerinin arttığını gözler önüne serdi. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için gerekli olan tutarın 19 bin 44 TL'ye yükseldiği, yoksulluk sınırının ise 65 bin 874 TL’ye ulaştığı rapor, tek başına yaşayan bir kişinin yaşam maliyetini de 30 bin 604 TL olarak belirledi. Bu veriler, toplumun geniş kesimlerinin karşı karşıya olduğu ekonomik zorlukları bir kez daha ortaya koymaktadır.