Bu basit ve lezzetli kahvaltılık tarifi ile bayat ekmeklerinizi değerlendirebilir, hem ekonomik hem de lezzetli bir alternatifle güne enerjik bir başlangıç yapabilirsiniz. Hazırlaması sadece 5 dakika, pişirmesi 15 dakika olan bu tarif 4-6 kişilik olup, tüm ailenize yetecek bir öğündür.

Malzemeler:

2 adet ekmek
3 adet domates
3 adet yumurta
1 su bardağına yakın peynir (beyaz veya kaşar peyniri fark etmez)
6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Pulbiber
5-6 dal maydanoz

Yapılışı:

Sos için, domatesleri çok ufak şekilde doğrayın. Geniş bir kaba alın ve üzerine yumurta, peynir, sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Maydanozu da ince ince kıyıp karışıma ilave edin.

Ekmekleri ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz dilimleri resimdeki gibi ikiye bölüp üzerine hazırladığınız sostan güzelce yayın.

170 derece fırında yaklaşık 15 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak sıcak dilimleyip servis edin.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Bu basit ve lezzetli tarif ile bayat ekmeklerinizi değerlendirebilir, israfı önleyebilirsiniz. Yani bu tarif sadece damak zevkinize hitap etmekle kalmıyor, aynı zamanda ev ekonomisine ve çevreye de katkı sağlıyor. İyi pişirme deneyimleri dileriz!