5 Haziran 2024 tarihinde yapılan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu kazanmıştı.

İmamoğlu, birliğin Genel Sekreterliğine İSKİ Genel Müdür Yardımcısı, Çorumlu hemşehrimiz Suat Yıldız’ı atadı.

SUAT YILDIZ KİMDİR?

Suat Yıldız, 1970 yılında Çorum’un Mecitözü İlçesi’nde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorum’da tamamladı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

1994 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. 1996 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından gönderildiği İngiltere’de, genel İngilizce ve kamu yönetimi eğitimi alarak yurda döndü ve sırasıyla; Eskişehir-Mihalıççık, Bingöl-Yayladere, Bolu-Mudurnu, Kırıkkale-Delice, Elazığ-Sivrice, Sinop-Ayancık, Mersin- Bozyazı ilçelerinde kaymakamlık, Tekirdağ ve Kocaeli illerinde vali yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Mülki İdare Amirliği görevi sırasında özellikle kız çocuklarının okullaşması konusunda projeler geliştirmiş ve kız öğrencilerin barınma sorunlarının çözümü konusunda gayret sarf eden çalışmalar yaparak çok sayıda kız öğrenci yurdu yapımına öncülük etmiştir.

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) ve Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projelerinin uygulandığı yerlerde başarıyla sonuçlanmasını sağlamıştır. Eskişehir Mihalıççık ilçesinde uyguladığı Kiraz Yetiştiriciliği Projesiyle ilçeyi Türkiye’nin önemli kiraz üreten merkezlerinden biri haline getirmiştir. Mudurnu’da tarihi yapıların restorasyon ile ilgili geliştirdiği, Çekül Vakfı tarafından “Mudurnu Modeli” olarak isimlendirilen çalışması ile çok sayıda tarihi yapının kent yaşamına ve turizme kazandırılmasını sağlamıştır. Sivrice ilçesinde Türkiye’nin ilk ardıç ağacı ağaçlandırmasını Çekül Vakfı ile birlikte gerçekleştirmiştir. Ayancık ilçesinde Bakırlı Zaviye köyünün restorasyonu ve kız çocuklarının eğitime ve istihdama kazandırılması ile ilgili yaptığı “Kuzeyin Güçlü Kızları” projeleri ile önemli parasal kaynakların ilçeye gelmesini sağlamıştır.

2006 yılında “Üst Kurullar: Türk Kamu Yönetiminde Geleneksel Yapıdan Kopuş” konulu tezi ile Kamu Yönetimi Yüksek lisansını tamamlamıştır. 2017 yılında Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından düzenlenen bir dizi eğitim alarak yine aynı yıl Polonya’da Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Biriminde (Frontex) düzenlenen eğitim çalışmasına katılmıştır.

Çorum’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitimleri: 3 Bin Öğretmen Yenilikçi Eğitimle Buluştu Çorum’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitimleri: 3 Bin Öğretmen Yenilikçi Eğitimle Buluştu

12 Temmuz 2021 tarihli Başkanlık onayıyla İSKİ İdari ve Mali İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. Mevcut görevinin yanı sıra 2022 yılı Haziran ayından Eylül ayına kadar İSKİ Abone Hizmetleri ve Şebekelerden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

11 Ağustos 2021 tarihinde Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nin Batı Karadeniz Bölümü'nde etkili olan aşırı yağış sonucu meydana gelen sel ve heyelanlarda ciddi hasar alan Sinop İli Ayancık ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Koordinatörü olarak arama-kurtarma, enkaz kaldırma ve destek çalışmalarını yönetmiştir.

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında arama kurtarma, yardım, temizlik, geçici barınma, altyapı ve üstyapı çalışmaları, Hatay ilinin toparlanması ve yeniden yapılandırılması amacıyla oluşturulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hatay Afet Koordinasyon Merkezi Koordinatörü olarak görev yapmıştır.

Halen İSKİ Su ve Kanalizasyon İdaresi Yönetim Kurulu Üyeliği ve İdari ve Mali İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevini yürüten Suat Yıldız 16.07.2024 tarihinde İBB Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu’ nun onayı ile Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri olarak atanmıştır.

Suat Yıldız'ın Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevine atanması, belediyeler arasındaki işbirliği ve koordinasyonun güçlenmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Yıldız'ın tecrübeleri ve liderlik vasfı, bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğinin bir göstergesi.