Makarnanın doyuruculuğu ve pratikliği nedeniyle tercih ediliyor. Ama lezzetli bir makarna için nelere dikkat etmeli? İşte tarifi...

MAKARNA MALZEMELERİ

4 kişilik bir aile için 1 paket makarna
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ

Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler? Masterchef'ten sofralarınıza: Güveç Kapama nedir, nasıl yapılır? Güveç Kapama malzemeleri neler?

MAKARNA TARİFİ

1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün. Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın. İyi yumuşadıktan sonra makarnanın suyunu süzün. Ayrı bir tavada ısıttığınız 2 yemek kaşığı sıvı yağı makarnanın içerisine dökün.  Makarna pişerken belirli aralıklarla karıştırmayı unutmayın. Eğer makarnaya sos yapacaksanız haşlama suyuna yağ eklemeyin çünkü yağlanan makarna hazırladığınız sosu tutmaz.

MAKARNA PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Makarna suyu iyice kaynadıktan sonra tuzu eklenmelidir.

Pişen makarnayı soğuk sudan geçirmek, makarnanın sos tutuşunu aynı zamanda lezzetini azaltır.

Makarnayı haşladığınız suyu sos yapımında kullanabilirsiniz.

Uzun ve yuvarlak makarnalarda salçalı ve domatesli sosları tercih edebilirsiniz.

Sos tutma özelliğine sahip olan burgu tarzı diğer makarnalarda ise sebzeli ve akışkan sosları makarnanıza ekleyebilirsiniz.