Dereotlu poğaça, tatlı ve tuzlu lezzetlerin mükemmel uyumunu bir araya getiren enfes bir tariftir. Yumuşacık yapısı ve içindeki dereotu ve peynirle her lokmasında lezzet patlaması yaşatan bu poğaça, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz dereotlu poğaça tarifi.
Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet dereotu kıyılmış
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 2 tane yumurta “bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek"
- 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi “üzerine sürmek için”
- 5-5,5 su bardağı kadar un “kontrollü eklenecek ölçü 200 milim su bardağı”
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1-2 dilim beyaz peynir
Üzeri için Malzemeler;
- Çörek otu veya susam
Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?
1. Margarin, sıvı yağ, elma sirkesi, yoğurt, yumurtaları yoğurma kabımıza alalım.
2. Beyaz peyniri dereotunu da ekleyip güzelce yoğuralım.
3. Unumuzu da kontrollü bir şekilde ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
4. Yağlı kâğıt serili tepsimize poğaçalarımızı şekil vererek dizelim.
5. Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezimizi ekleyip karıştıralım.
6. Poğaçalarımızın üzerine sürelim.
7. Çatalla iz yapıp 170 derece ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
Dereotlu poğaça tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. Yumuşacık yapısı ve nefis lezzeti ile kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize renk katacak bu poğaça, herkesin favorisi olacak. Kolay yapımı ve unutulmaz tadıyla bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!
Kaynak: yemek.com