Taze fasulye pişirirken daha iyi pişmesini sağlayan tüyo! Bu yöntem Fasulyenin erimesi önlüyor Taze fasulye pişirirken daha iyi pişmesini sağlayan tüyo! Bu yöntem Fasulyenin erimesi önlüyor

Ailenizle ve misafirlerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir tatlı arıyorsanız, incirli kek tam size göre. Kokusuyla evi saracak, tadıyla damaklarda iz bırakacak bu tarifle hem pratik hem de lezzetli bir kek yapabilirsiniz. İşte mükemmel incirli kek tarifi.

İncirli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • ½ su bardağı süt

  • ½ su bardağı sıvı yağ

  • 2 su bardağı un

  • 1 adet limon kabuğu rendesi

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin

  • 10 adet kuru incir

  • ½ çay kaşığı tarçın

İncirli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtaları 5 dakika çırpın.

  2. Yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Limon kabuğunu ekleyin.

  3. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın.

  4. İncirleri minik küpler halinde doğrayın. Bir kâse içerisinde una bulayın.

  5. Fazla ununu eledikten sonra kek harcına ekleyin. Hafifçe karıştırın.

  6. Yağlanmış kek kalıbınıza karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

İncirli kek, lezzeti ve pratik yapımıyla herkesin favorisi olacak bir tariftir. Bu tarifte yer alan kuru incir, tarçın ve limon kabuğu rendesi gibi malzemeler, keke hem lezzet hem de sağlık katar. Bu tarifle, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir tatlı hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İncirli kekin mis kokusu ve nefis tadıyla, çay saatleriniz daha keyifli geçecek. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com