Geleneksel lezzetlerden vazgeçemeyenler için enfes bir seçenek olan kuru üzümlü kurabiye tarifi, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Çayın yanına mükemmel bir ikram arıyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Kuru üzüm ve Hindistan cevizinin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu kurabiyeler, herkesin favorisi olacak.

Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Kurabiye hamurunu hazırlamak için; yumurta sarıları, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve pudra şekerini bir karıştırma kabına aldıktan sonra krema halini alana kadar karıştırın.

2.     Kurabiyelere kıvam ve gevreklik verecek Hindistan cevizini de kattıktan sonra karıştırma işlemini sürdürün.

3.     Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar kattıktan sonra tüm malzemeler toparlanana kadar kurabiye hamurunu elinizle yoğurun.

4.     Sap kısımlarını ayıkladığınız kuru üzüm tanelerini hamura katıp, eşit olarak dağılmalarını sağlayın.

5.     Fırın tepsisini yağlı kâğıt ile kaplayın. Hazırladığınız kurabiye hamurundan bir dondurma kaşığı ile şekil vererek aldığınız kurabiye hamurlarını fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

6.     Arzuya göre üzerlerine yumurta sarıp sürüp, Hindistan cevizi serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika kadar pişirin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Kuru üzümlü kurabiye tarifi, geleneksel lezzetleri evinizde denemeniz için harika bir seçenek sunuyor. Yapımı kolay olan bu nefis kurabiyeler, çay saatlerinize lezzet katacak ve misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir ikram olacak. Tarifimizi deneyin ve ev yapımı kuru üzümlü kurabiyeler ile sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatın. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com