Engin Altan Düzyatan, 26 Temmuz 1979'da Karşıyaka'da doğdu ve Türk televizyonlarının önemli isimlerinden biri haline geldi. Kendisini tanıtan projeler arasında 'Diriliş Ertuğrul', 'Kurşun' ve 'Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı' yer alıyor. Bu yazıda, Düzyatan’ın kariyer yolculuğuna ve kişisel yaşamına dair detayları bulabilirsiniz

Hudutlarla mücadele sürüyor Hudutlarla mücadele sürüyor

Engin Altan Düzyatan Kimdir?
Engin Altan Düzyatan, 26 Temmuz 1979 tarihinde Karşıyaka, İzmir’de dünyaya geldi. Tiyatro ve sinema dünyasında başarılı bir kariyere sahip olan Düzyatan, 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne giriş yaptı ve sanat eğitimini burada tamamladı.

Evli mi?
Engin Altan Düzyatan, 2014 yılında Neslişah Alkoçlar ile evlendi. Çiftin Emir Aras ve Alara adında iki çocuğu bulunmaktadır.

Dizi ve Filmler
Engin Altan Düzyatan, birçok başarılı projede yer aldı ve Türkiye’nin en tanınmış oyuncularından biri haline geldi. İşte Engin Altan Düzyatan’ın rol aldığı önemli dizi ve filmler:

Diziler
Diriliş: Ertuğrul (2014-2019) - Ertuğrul Gazi
Kurşun (2019) - Savcı Orhan Atmaca
Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı (2021-2022) - Oruç Reis
Çöp Adam (2022-2023) - Tamer Yılmaz

Filmler
Bir Avuç Deniz (2012) - "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"
Cinayet - Yılmaz Seyhan
Son - Halil
Kapalıçarşı - Fırat
Cesaretin Var Mı Aşka - Tamer
Diğer Projeler
Milyoner Aile - Sunucu
Bizim Otel - Altan
Koçum Benim - Orçun
Sıla - Gazeteci
Kızlar Yurdu - Özgür
Sil Baştan - Cihan
Çırağan Baskını - Poldi/Mustafa

Ödüller ve Başarılar
Engin Altan Düzyatan, 2012 yılında Los Angeles Movie Awards'da "Bir Avuç Deniz" filmindeki performansıyla "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü" kazandı. Bu ödül, onun sinema kariyerindeki önemli başarılarından biri olarak öne çıkıyor.