Erciyes Dağı'nda yürüyüş yaparken üzerlerine kaya düşmesi sonucu yaralanan iki dağcı, AFAD, JAK ve diğer kurtarma ekiplerinin 6 saat süren çalışmaları sonucunda kurtarıldı. Yaralı Belgin G. ve Ahmet K., olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

Aksaray’da bir ilginç gözaltı: Geri geri adımlayarak götürüldü Aksaray’da bir ilginç gözaltı: Geri geri adımlayarak götürüldü

Erciyes Dağı’nda yürüyüş yaparken üzerlerine kaya düşerek yaralanan dağcılar, 6 saatlik operasyon sonrası kurtarıldı. Yaralı 2 dağcı, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Erciyes dağı Şeytan Deresi mevkiinde 3 kişilik dağcı grubunun yürüyüş yaptıkları sırada üzerlerine kaya parçası düştü. Daha sonra yaklaşık 300 metre yuvarlanan dağcılardan 2 tanesi yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, JAK, jandarma, sağlık, Erciyes A.Ş. ve Yesevi Hareketi Derneği ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından 6 saat süren operasyonla yaralı Belgin G. ile Ahmet K., dağdan indirilerek ambulansa teslim edildi.

İlk müdahaleleri ambulansta yapılan yaralılar daha sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

Erciyes Dağı’nda yürüyüş yaparken üzerlerine kaya düşmesi sonucu yaralanan dağcılar, AFAD, JAK ve diğer kurtarma ekiplerinin 6 saat süren yoğun çalışmaları sonucunda kurtarıldı. Yaralı Belgin G. ve Ahmet K., ilk müdahalelerinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Bu olay, doğa sporlarının ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi ve dağcıların güvenlik önlemlerini en üst düzeyde tutmaları gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: iha