“Geçtiğimiz hafta içinde Ankara yakınlarında 6 ayrı fabrikaya yapılan bir operasyon ile sekiz bin yüz elli ton sahte bal ele geçirildi. Bu memnuniyet verici durumla ümitlenmiştik ki, yurdun dört bir yanından gelen haberler sevincimize gölge düşürdü. Operasyon yapılan firmanın sahte balları başta üç harfli marketler zincirinde ve diğer A market zincirlerinde satılmaya devam ettiğine dair haber ve görüntüler ‘bu nasıl bir operasyon’ dedirtti. İlgili birimler derhal bu firmanın piyasaya dürdüğü sahte balları toplayarak imha etmelidir” diyen Çorum Bal Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Odabaş, halkın sağlığını tehlikeye atan bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Odabaş, "İlgili kurumlar derhal bu sahte balları piyasadan toplamalı ve imha etmelidir. Sahte bal üreticileri suç işliyor, ancak bu ürünleri satın alan ve satan marketlerin de en az üreticiler kadar suçlu olduğu görüşünde” dedi.

Alaca'da Araç Motoruna Sıkışan Yavru Kedileri Kurtarmak İçin İtfaiye Seferber Oldu Alaca'da Araç Motoruna Sıkışan Yavru Kedileri Kurtarmak İçin İtfaiye Seferber Oldu

Sahte ürünlerin satışına göz yuman marketlerin de kapatılması gerektiğini vurgulayan Odabaş, “Marketler bu balların sahte olduğunu bal gibi biliyor, buna rağmen satışlarına devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Çorum Bal Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Odabaş, sahte balların fiyatlarına dikkat çekti. Şu an 70 TL gibi düşük fiyatlarla bal satışı yapan marketlerin olduğunu ifade eden Odabaş, “Arıcının ürettiği gerçek balın fiyatı 400-500 TL arasında değişirken, bu düşük fiyatlı ürünler kesinlikle glikoz ve fruktoz şuruplarından ibarettir.” dedi.
Sahte balın sokaklardan market raflarına taşınmış olmasına da dikkat çeken Odabaş, faturalı ve etiketli olarak bu ürünlerin satışına devam edilmesini eleştirdi. 
Çorum Bal Üreticileri Birliği, sahte bal üretiminin ve satışının durdurulması için yetkililere çağrıda bulundu. "Kimsenin vatandaşın sağlığı ile oynamaya hakkı yok!" diyen Odabaş, marketlerin daha büyük cezalarla karşı karşıya kalmaları gerektiğini savundu. Sahte bal üreten fabrikaların mühürlenmesi gerektiği gibi, bu ürünleri satan marketlerin de kapatılması gerektiğini belirtti.