Siyasi gündeme dair dikkat çekici yorumları ile tanınan emekli Orgeneral Ergin Saygun, izleyicilerin merak konusu oldu. Özellikle Kıbrıs Barış Harekâtı üzerine yaptığı açıklamalar ve görüşleriyle gündeme gelen Saygun’un hayatı ve kariyeri de ilgiyle araştırılıyor. Peki, Ergin Saygun kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? İşte Ergin Saygun’un hayatı, biyografisi ve Kıbrıs Barış Harekâtı’na dair açıklamaları…

Ergin Saygun Kimdir?
1966 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Ergin Saygun, 1967 yılında Topçu Okulu'nu tamamlayarak Türk Kara Kuvvetleri'nde çeşitli görevlerde bulundu. 1978'de Kara Harp Akademisi'ni bitiren Saygun, kurmay subay olarak Genelkurmay Başkanlığı’nda önemli görevler üstlendi. 2005 yılında Orgeneral rütbesine terfi ederek Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevine getirilen Saygun, 2006 yılında Genelkurmay 2. Başkanlığı’na, 2008’de ise 1. Ordu Komutanlığı’na atandı. 2009 yılında emekli oldu.

Ergin Saygun’un Kıbrıs Barış Harekâtı Hakkında Görüşleri
Ergin Saygun, İstanbul Arel Üniversitesi’nde düzenlenen “50. Yılında Mutlu Barış Harekâtı” sempozyumunda Kıbrıs konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Saygun, “Garanti anlaşması ve adadaki Türk varlığı şarttır, hatta bu varlığın artması gerekir” ifadeleriyle Kıbrıs'taki Türk toplumunun güvenliği ve bağımsızlığına vurgu yaptı.

MasterChef Türkiye 8 Kasım yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bu akşamki MasterChef'te neler olacak? MasterChef Türkiye 8 Kasım yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bu akşamki MasterChef'te neler olacak?

Ayrıca Kıbrıs Rum Kesimi’nin Avrupa Birliği üyeliğinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten Saygun, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Türkiye ve Yunanistan üyesi olmadığı bir kuruluşa üye olamayacağını hatırlattı.

Saygun konuşmasında, “Rumların Türklere soykırım uyguladığı gerçeğini göz ardı edemeyiz. Kıbrıs'ta barış ve Türk toplumunun güvenliği için garantörlük şarttır,” dedi. Magosa kuzeyinde deniz üssü kurulması planlarının hayata geçirilmesi gerektiğini de vurgulayan Saygun, Kıbrıs Türk toplumunun bağımsızlık mücadelesini örnek bir direniş olarak nitelendirdi.