24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Erol Afacan, basının toplumun sesi ve vicdanı olduğunu ifade etti. Afacan, yerel basının doğru ve hızlı bilgiye ulaşmada önemli bir rol oynadığını belirterek, basın mensuplarına teşekkür etti.

Afacan mesajında, “Basın, demokrasinin en önemli yapı taşlarından biri olarak, toplumu bilgilendirme, aydınlatma ve yönlendirme görevini büyük bir özveriyle yerine getirmektedir. Bu bağlamda, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Çorum Eczacı Odası olarak, özellikle yerel basınımızın bu konudaki emek ve gayretlerini büyük bir takdirle karşılıyoruz. Yerel basın, halkımızın doğru ve hızlı bilgiye ulaşmasını sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda bölgesel sorunların ve gelişmelerin ulusal düzeyde duyurulmasına da büyük katkı sağlamaktadır. Basınımız, toplumun sesi olmanın ötesinde, toplumsal bilincin gelişmesine ve demokrasinin güçlenmesine de öncülük etmektedir” dedi.

Afacan, “Pandemi sürecinde de yerel basınımız, halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi noktasında önemli bir sorumluluk üstlenmiş, gece gündüz demeden çalışarak kamuoyunu aydınlatmıştır. Bu süreçte gösterdikleri özveri ve çalışkanlık için tüm basın mensuplarımıza minnettarız. Basın, her koşulda tarafsız, objektif ve etik değerlerle hareket ederek, toplumun gerçekleri öğrenme hakkını savunmaya devam etmelidir. Bu zorlu görevde, bizler de Çorum Eczacı Odası olarak her zaman basınımızın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.Bu vesileyle, tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Çorum Eczacı Odası Başkanı Ecz. Erol Afacan, basının demokrasinin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirterek, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı. Afacan, özellikle yerel basının toplumu bilgilendirme ve aydınlatma konusundaki emek ve gayretlerini takdirle karşıladıklarını vurguladı. Çorum Eczacı Odası olarak, her zaman basının yanında olduklarını ifade eden Afacan, tüm basın mensuplarına başarılar diledi.

Gökgözler Köyü’ndeki 7. Keşkek Şenliği'nde Yıldızlar Geçidi! Gökgözler Köyü’ndeki 7. Keşkek Şenliği'nde Yıldızlar Geçidi!